Hoppa till sidans innehåll

Enigspelen 2011


Enig2011 bild1

Under fyra svettiga dagar i juli avgjordes Enigspelen i Borgholm. Tävlingen lockade en ansenlig mängd pingisspelande varav några i Hammarbys färger.

 
Enigspelen 2011

Den inledande torsdagen bjöd på ett par glädjande Hammarbyresultat. Simon Götherström nådde en hedrande kvartsfinal i P9 och Tommy Meyer avancerade lika långt i H50.  Tommy mötte i kvartsfinalen Åke Ström ifrån Råda-Hindås som sedan vann klassen övertygande. Ett intressant fakta om pingisspelaren Åke Ström: han har soft på båda sidor. 


Enig2011 bild2 

Mattias Drotz och Niklas Molin var på eftermiddagen inställda på att följa upp dessa framgångar.  Mattias blev lottad i en av 3-poolerna med en av favoriterna men lyckades trots det avancera efter en vinst och en förlust. Men två gruppspelsmatcher var inte tillräckligt för att få igång maskineriet efter en halv sommars spelledigt och den första slutspelsmatchen blev en för stor utmaning. Niklas hade en del problem med Albin Arvidsson ifrån Frej men lyckades slutligen vinna sin grupp. Efter att i första slutspelsmatchen gått segrande ur en batalj med Tyresös Mikael Pettersson blev det sedan tvärstopp i nästa match emot densamma herr Ström som hindrade Tommys framfart i H50. Tommy fick efter 6 timmars bilresa och en spelad klass erkänna sig besegrad redan efter gruppspelet.

 
Fredagen bjöd på framgång genom Leila Suvantos kvartsfinal i damer klass 3. På herrsidan kan noteras att Tommy klarade att ta sig vidare ifrån gruppspelet i H40. Mattias blev lagom nöjd med att återigen lottats i en 3-pool i HE (denna gång med segraren Svanberg ifrån Västers BTK). Niklas var mest litet irriterad över den molninga himlen, men också lite glad över att vunnit en gruppspelsmatch och dessutom spelat en av sina bättre matcher mot semifinalisten Samuel Roos ifrån Lund (vilket iofs innebar en klar 3-1 förlust).

 
Lördagen bjöd på strålande sol och ett par timmars strandhäng innan det återigen var dags att träda in i den något varma hallen. Hammarbys hjältar var efter två dagar ganska slitna och ställdes emot ett stort och väldigt kvalitativt startfält. Mattias och Tommy erhöll varsitt respass redan i gruppspelet. Tommy hade dock två segrar men föll snöpligt på bollräkning. Niklas försökte återställa vätskebalansen i baren kvällen innan, vilket visade sig ge oanade effekter. Vätskebalansen försämrades genom experimentet men spelförmågan ökade. Men trots spel över sin normala förmåga blev det förlust i en gruppspelsmatch som sedan följdes av förlust redan i första slutspelsomgången.

 

Efter tre dagar i hallen fokuserade många av de pingisspelare som befann sig på Öland snarare på trevlig samvaro än själva tävlingsmomentet. Så även den manliga delen av Hammarbyspelarna (ok, Niklas gjorde en kort sejour i Elitklassen men önskade samtidigt att han befann sig i solen med de andra).  Lyckligtvis så kan vi alltid räkna med Leila som helt oberörd av de tidigare dagarnas ansträngningar knep en fjärdeplats i DE.

 

Själva tävlingen bjöd på ett fint upplägg, trevlig stämning och värme. Vem som svettades allra mest under dessa fyra dagar är inte helt avgjord. Niklas och Tommy är dock två starka kandidater till titeln. 

 

Enig2011 bild3

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:53 Skribent: Niklas Molin

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info