Hoppa till sidans innehåll

Din Byggare-smashen - Tant Leila i farten…


Lördagen den 8 oktober var det dags igen för en tävlingshelg, denna gång i Tyresö. På morgonen var Per-Erik Svensson första Hammarbyare i Herrar 2. Tyvärr var Perka lite morgonseg i första matchen och förlorade men han fortsatte sedan med sitt fina spel som han visade upp i förra helgens tävling Norrtullslaget. Denna dag var dock inte marginalerna riktigt på Perkas sida utan han blev utslagen i poolen.

 

Dagen fortsatte med pojkar 10, där Hammarby ställde upp med 2 deltagare i Viktor Kjellander och tävlingsdebuterande Tom Silver. Viktor vann sin pool med bra och säkert spel. Coach Leila behövde bara uppmana Viktor att hålla fokus och inte tappa onödiga set, annars såg det väldigt bra ut. Tom gjorde en kanoninsats i sin pool, och i avgörande matchen slog Tom BeleBarkarbys talangfulla Philip Dillström med 3-2 i en riktig rysare. Båda killarna var vidare från poolen. Tom mötte en hård motståndare i kvarten, och det var inte så mycket att göra åt. Men en helt godkänd tävlingsdebut av Tom. Viktor mötte i sin tur Spårvägens Philip Andersson och tog första set, men sedan blev det tuffare och förlust med 1-3 efter en mycket bra insats. Sammantaget var det bra jobbat av båda killarna i pojkar 10.

 

Medan killarnas kvartsfinaler pågick så började flickor 10 med Viktoria de Leeouv Markov som debuterade för Hammarby. Tjejerna körde en 5-pool och Viktoria spelade många jämna matcher och tog en vinst. En medalj att ta med hem blev det för Viktorias fjärdeplats. Med lite mer träning och tävlingar så kommer Viktoria att göra bra ifrån sig i sin åldersklass.

 

Nu har klockan hunnit bli 16.00 på eftermiddagen och då hade alla Bajare utom coach Leila gått hem. Efter att ha suttit och dömt 2 timmar i flickornas pool kändes det lite segt att börja spela Damer 4. Dessutom blev det en 6-pool. Men,men efter 3 timmars oavbrutet spel var det poolfinal mot Andrea Bergström från Stocksund ,en defensiv spelare som absolut inte passade Leila som varken hade någon kondition eller något tålamod kvar efter en lång dag i hallen. Det blev förlust med 14-16 (attans), 7-11 och 9-11. Säsongens första silverplats för Hammarby i alla fall och ännu en pingis-T-shirt hem som pris. Tant Leilas egen coach, William Alstrin från VIK-47, var nöjd och väntade tålmodigt. Vid 19:00 avslutade vi kvällen med ett segermål på Sibylla.

 

Söndagen började med att Leila messade Malcolm: ”Avanmäl mig från Herrar 6 – jag kan knappt gå efter lördagens spel”. Malcolm Frohm och Per Larsson startade därför dagen som enda Hammarbyare i klasserna Herrar 6 och Herrar 4. Malcolm visade upp säsongens hitintills bästa spel i poolen och gick vidare till kvarten. I kvarten fick Malcolm möta Jacob Dillström och det var en mycket svår motståndare och förlusten var inte mycket att göra åt. Per i sin tur hade sin antiplatta riktigt i gång. En bra insats och en femteplats till Per i Herrar 4.

 

Pojkar 12 startade klockan 12.00 och tre Hammarbyare var med: William Johansson, Robin Stojanovic och Lee Larsson. Tävlingen bjöd på ett riktigt bra startfält och många deltagare. Våra killar spelade alla bra i poolen. Särskilt Williams match mot Simon Angebrant, var minnesvärd. Äntligen lossnade det lite för William i tävlingssammanhang efter en hedersam förlust med 2-3. Lee spelade bra men åkte förargligt ut på seträkning. Robin gjorde säsongens första tävling och var lite ringrost i poolen, men det blev till slut en mycket bra insats där Robin lyckades gå vidare. Det blev en rysare för mamma Wajna och coach Leila i kvarten. Wajna vågade inte titta på femte set överhuvudtaget utan gömde sig bakom Malcolm. Leila flippade ut (vissa JAAAA! hördes väl i hallen) och Malcolm bara skrattade. Motståndare var Zacharias Höyheim från Segeltorp med ett för oss pingisnördar mycket välkänd efternamn - ja, det är sonen. Robin spelade sin absolut bästa tävlingsmatch någonsin, åtminstone som Leila har sett under 2 års coachning. En hedersam förlust efter 9-11 ,11-9, 10-12 och 9-11. Robin var inte besviken för förlusten utan han var nöjd med sitt spel, en femte plats och en fin pokal.

 

Söndagens sista Hammarbyinsats i Tyresö gjordes i Pojkar 15 där Simon Syed och Malcolm Frohm försvarade Hammarbys färger. Simon tog en vinst i poolen och spelade bra. Malcolm lyckades gå vidare från poolen. Dock började orken ta slut efter en hård dags tävlande så i kvartsfinalen blev det förlust, men en bra insats och en nionde plats.

 

Samtidigt hade Simon Götherström slagit sällskap med fyra andra spelare från tre andra klubbar till Vimmerbyspelen. Vimmerbyspelen är en välorganiserad B-R2 tävling som organiseras av Södra Vi och i år spelades på 16 bord. Simon förde Hammarbys färger i P10, där han tog sig ur poolen som pool-2:a och slutligen fick dela 5:e platsen med några andra spelare efter att ha fallit mot kompisen Simon Karlsson från Högsby i kvarten. Simon Karlsson är ju känd för några Hammarbyare sedan Högsby besökte oss under SM i våras.

 

Tack alla Hammarbyare för fina insatser och en rolig helg!

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:14 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info