Hoppa till sidans innehåll

Det gotländska segertåget, del 1


Det var ett taggat Hammarby som samlades 14:45 på Cityterminalen för avresa mot Gotland och fyra matcher i division 3 ÖSNV. Truppen bestod av Emil Holmsten, John Lindén, Niklas Molin, Kristian Korsgård och Kalle Björklund. Efter en lång båttur inkvarterade vi oss på Visby Hamnhotell och gick sedan ut på stan för att hitta något att äta. Därefter var det tidigt i säng för att ladda batterierna ordentligt inför lördagens matcher. Kristian var lite förkyld på fredagskvällen och när vi vaknade på lördagen hade förkylningen blivit värre vilket gjorde att coach Björklund valde att bänka Kristian under hela lördagen. Vi hade således startuppställningen klar; Emil, John, Niklas och Kalle. Det kändes att vi alla var förväntansfulla och lite nervösa inför starten av serien. Frågetecknen var många: skulle Kristian hinna bli frisk, skulle Emils axel och Johns rygg hålla för fyra matcher, och skulle Kalle, som inte spelat sammandragsserie sedan 1996, hålla för spel i trean?

 

En glad Niklas har precis slagit Bölenius

Matchhjälten var nöjd.

 

Knapp seger mot Midsommarkransen

Inte blev vi mindre nervösa när vi insåg att första matchen mot Midsommarkransen skulle spelas mot tre stycken unga, talangfulla tonåringar uppbackade av en gammal räv i form av Per Jönsson. När övriga truppen påtagligt darrade och hade gummiarm var det dock tur att vi har Emil ”Pokerface” Holmsten, lugnet personifierad. Emil gav oss säkert ledningen efter att ha slagit vänsterhänte talangen Oscar Pihlsgård i tre raka. Vi satte sedan upp Kalle som trea eftersom vi misstänkte att Per Jönsson skulle spela etta i Midsommarkransen och vi tyckte att det var en match som kanske skulle passa Kalle. Vi hade fel. Förlust i tre raka om än jämna set och Midsommarkransen hade kvitterat till 1-1. När sedan John agerade mänsklig staty mot Anton Bölenius och förlorade i skilje hade vi helt plötsligt underläge med 1-2. Niklas kvitterade dock omgående till 2-2 efter tre raka mot Joel Georgsson. Nu var vi dock inne i matchen och nerverna började släppa. Vår starka förstauppställning med Emil och John kopplade greppet om matchen efter klara segrar mot Georgsson respektive Jönsson. Ledning med 4-2. När Kalle sedan lyckades vinna i raka set mot Bölenius hade vi 5-2. Midsommarkransen reducerade dock innan dubblarna efter att Niklas förlorat mot Pihlsgård i raka set. Vi satte upp de två dubbelpar som var mest samspelta sedan tidigare, d.v.s. John och Emil samt Niklas och Kalle. John och Emil tog en säker seger på förstabordet mot Jönsson och Micke Hammar. Kalle och Niklas fick en lika klar förlust mot Pihlsgård och Bölenius. Ledning med 6-4. Emil gick nu ut mot Jönsson. Jönsson spelade mycket bra och lyckades reducera till 5-6. John, som nu hade kommit igång ordentligt, utökade vår ledning till 7-5 via seger mot Georgsson med 3-1 i set. Kalle släppte dock åter in Midsommarkransen i matchen genom att förlora mot Pihlsgård med 1-3 i set. Det blev en helt avgörande match mellan Niklas och Bölenius – seger eller oavgjort? Det blev stenhårt. Niklas tog hem första med 8, förlorade sedan andra med 10, vann tredje med 9 och förlorade fjärde med 8. Skiljeset. Här visade Niklas sin rutin och avgjorde med 11-9. Vi tyckte alla lite synd om Bölenius men det var skönt att vi tog hem segern i första matchen.

 

DSC05895

Storleken är inte avgörande - Kalle förlorade mot Pihlsgård. 

 

Djurgården besegrades – säsongens skönaste seger?

Det är alltid skönt att slå Djurgården och det gjorde vi! Segersiffrorna skrevs till 8-1. Enda plumpen i protokollet var Niklas förlust mot Djurgårdens etta David Riihonen. Våra segrar togs av Emil med 3-2 mot Dawid Wankovicz och med 3-0 mot Tommi Riihonen, John med 3-0 mot Robert Eriksson och 3-1 mot David Riihonen, Kalle med 3-0 mot Tommi Riihonen och 3-1 mot Wankovicz, Niklas med 3-0 mot Robert Eriksson samt John/Kalle i dubbel mot David Riihonen/Wankovicz. Det var aldrig något snack om saken utan Bajen är helt enkelt bäst i stan. 

 

Imorgon laddar vi om för match mot först Södertälje och sedan eftermiddagsmatchen mot Lansen. Hoppas att Kristian hinner bli frisk.       

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:14 Skribent: Kalle Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info