Hoppa till sidans innehåll

DM-driven


Kvällen innan Distriktsmästerskapen (DM) brukar Stockholms Bordtennisförbund arrangera en drive-in-tävling i Brännkyrkahallen. Tävlingen lockade i år ett 80-tal spelare varav ett stort gäng från Hammarby. En annan profil som ställde upp var den danska pokerstjärnan Gus Hansen som hårdsatsar på VM i racketlon 2012.

 

DM-driven Gus 

Pokerstjärnan Gus Hansen dömer Emils match mot Ängbys Pontus Dyrefors.

 

Gus ställde upp i Herrar 4 och ställdes mot Hammarbyarna Malcolm, Joachim, Anton, Peter, Mats och Kristian. För Malcolm, Jocke och Anton tog tävlingen slut redan i poolspelet. Peter, Mats och Kristian tog sig däremot vidare till slutspel. Peter förlorade i slutspelets första omgång medan Mats och Kristian överlevde både 8-delsfinal och kvartsfinal. I semifinalerna ställdes Mats mot Peter Tyllström från Tullinge. Det blev en hård och rafflande match som Mats till slut kunde vinna i skiljeset. Mats till final! Kristian mötte Ulf Drakenberg från VIK-47 i sin semifinal. Det blev en ganska enkel seger för Kristian, 3-0 i set. Det blev således en helt grön och vit final i Herrar 4. Första set såg ut att gå till Mats som tog ledningen med 5-0. Kristian lyckades dock komma in i setet och vände och vann. Därefter gick det ganska snabbt i andra och tredje set som Kristian vann. Dubbelt Hammarby på prispallen med Kristian som segrare och Mats som tvåa.

 

DM-driven H4 

Två glada Hammarbyare i Herrar 4, Kristian vann och Mats kom tvåa.

 

I Herrar 3 hade Hammarby två spelare till start: Tommy och Mattias. Tommy hamnade i en tuff pool där han lyckades ta sig vidare som tvåa efter Karl-Åke Fäldt från Djurgården. Mattias spelade mycket bra och vann sin pool före Hannes Boman från Djurgården. Tommy och Matte till kvartsfinal, där Tommy ställdes mot Hannes Boman och Matte ställdes mot en spelare från Solna. Det blev två ganska enkla segrar och vi hade två Hammarbyare i semifinal! Matte mötte i sin semifinal Karl-Åke Fäldt från Djurgården. Det blev en enkel seger i raka set och en finalplats var säkrad. Tommy ställdes mot sin före detta klubbkompis Björn Wretström från IFK Österåker. I mitten av tredje set såg det ut att bli en Hammarbyfinal även i Herrar 3 då Tommy ledde med 2-0 i set och 6-3. Då vände matchen. Wretström tog tredje och fjärde set och matchen gick till skilje. Här låg Tommy under stort men lyckades vända och ta upp till 7-7 när han fick två raka kantbollar emot sig. Matchen förlorades med 8-11 i skilje. Finalen spelades således mellan Matte och Wretström. Första set var Mattes hela vägen men efter flera missade setbollar knep Wretström setet med 17-15. Därefter var matchen Österåkersspelarens och Mattias fick nöja sig med en andraplats. Sammantaget en stark insats av Hammarbyarna som kom tvåa respektive trea i klassen. Bra jobbat!

 

DM-driven H3 

Mattias kom tvåa i Herrar 3 efter Björn Wretström från IFK Österåker.

 

Herrar 2 och Herrar 1 slogs ihop till en gemensam klass på grund av få anmälningar. Den sammanslagna klassen fick i alla fall 4 pooler vilket är helt ok. Hammarby representerades av a-lagsspelarna Emil, Niklas och Kalle. Emil tog sig lätt vidare ur poolen efter att ha slagit Johan Mellnäs, Gustav Pihlsgård och Thomas Guldager i raka set. För Niklas och Kalle gick det sämre. Niklas kom trea i sin pool efter förluster mot Pontus Dyrefors och Johan Ankarcrona och en vinst mot Jonny Norgren. Kalle slutade fyra i sin pool efter förluster mot Göran Aldvik, Mika Hasmats och Christer Larsson. I slutspelets kvartsfinal ställdes Emil mot superfiskaren Patrik Jönsson från Norrtull. Det blev en mycket sevärd och rolig match där Emil förlorade första set men sedan enkelt vann de kommande tre. Emil vidare till semifinal efter 3-1 i set. I semifinalen väntade Pontus Dyrefors från Ängby. Här visade Emil sin höga klass och vann ganska enkelt med 3-1 i set. I finalen mötte Emil Spårvägens jättetalang Simon Berglund. Det blev en stenhård match men där marginalerna den här gången var på Berglunds sida. Förlust för Emil med 8-11 i skiljeset och en andraplats. Det var roligt att se vilken bra form Emil är i inför a-lagets matcher i Södertälje om tre veckor. Många av motståndarna denna kväll var duktiga division 1- och 2-spelare och Emil slog dessa spelare enkelt. 

 

DM-driven H1 

Emil kom tvåa i Herrar 1-2, segrade gjorde Simon Berglund från Spårvägen.

 

En lång dag avslutades med god mat och dryck på restaurangen Tre Vänner i Midsommarkransen. Kvällen var kändistät, vi fick till och med sällskap av en Premier League-spelare. Stort tack till Stockholms Bordtennisförbund och vår egen Leila Suvanto för en trevligt genomförd tävling!    

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:03 Skribent: Kalle Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info