Hoppa till sidans innehåll

Ängbys höstpool


Under hösthelgen den 17-18 september spelades Ängbys höstpool, som är en ren ungdomstävling. På lördagen var Hammarby representerat av Ludvig Sannemalm som spelade mycket bra och kom på en hedrande 9:onde plats i pojkar 12, en tävling som höll mycket hög nivå.

 

På söndag samlades de yngre förmågorna P10, P9 och F9. Hammarby hade med 3 stycken tävlingsdebutanter i Martin Eriksson-Lexander, Max Gaasvik och Viktor Kjellander. Av de gamla rävarna, de vana tävlingsspelarna, var Simon Götherström samt tvillingarna Sofia och Vilhelm Sannemalm med.

 

Martin visade ett glatt humör och stod för den mest fantastiska upphämtningen i poolspelet.

Martin låg under med 1-10 men vände och vann 16-14. Sen blev det en första pingispokal i pojkar 10:s B-slutspel. Max kämpade på och nervositeten släppte desto mer matcher han spelade, han gjorde en bra insats. Viktor slog till med en nionde plats i pojkar 10 A-slutspelet, vilket var riktigt bra debut!

 

Hur gick för gamla rävarna? Jo, Simon Götherström kom på en fin nionde plats i pojkar 9 A-slutspel. Vilhelm spelade riktig bra, men han hamnade dock i den tuffaste 5-poolen i sin klass varav det blev B-slutspel. I slutspelet lyckades Vilhelm gå hela vägen till kvartsfinal.

 

Så sist men verkligen inte minst utan bäst! Sofia Sannemalm, vår enda tjej som ställde upp i tävlingen, visade killarna hur en pallplats ska tas hem. Efter en tuff 7-pool med 3 timmars oavbrutet spel blev Sofia 3:a. Tvåan, trean och fyran hade lika många match- och setvinster så det blev en bollräkning där alltså Sofia slog en av de jämbördiga men föll mot den andre. Sofia kammade därmed hem en stor pokal och fick efter en hel dag i hallen äntligen de efterlängtade pommes fritesen.

 

Leila hade lite roligt över coachkollegan Malcolm som inte var van med det snabba tempot i juniormatcherna. Det är ju inga setpauser att nämna utan det körs på direkt. Ibland är det som coach helt omöjligt att hinna ned från läktaren till bordet innan spelet är igång på nytt.

 

Malcolm och Leila tackar föräldrar och spelare för en trevlig söndag i Vällingbyhallen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16 Skribent: Leila Suvanto

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info