Hoppa till sidans innehåll

Allt närmare tvåan


Det var en trupp om fem spelare och coach Ylitalo som åkte ut till Södertälje för fyra hårda matcher i division 3 ÖSNV. I första lagmatchen väntade Visby IF Gute BTK. Hammarby mönstrade Emil, John, Niklas och Kristian med Kalle som reserv. Först ut var Niklas mot Visbys försteman Michael Svensson som före mötet med Söderbohemerna enbart hade förlorat en match i serien. Efter matchen mot Niklas hade han två. Seger i tre raka för Niklas och 1-0 till Hammarby. Emil hade samtidigt inga problem med Visbys defensivspelare Ola Granlund, en kassaskåpssäker 3-1-viktoria och 2-0 till Bajen. Kristian ställdes i tredje matchen mot flerfaldige Gotlandsmästaren Johan Mattsson. Det blev en för svår nöt att knäcka och gutarna hade reducerat till 2-1. Då skred John in i hetluften med två raka matcher – och vilka matcher det blev! Två stycken utskåpningar blev det av först Ingemar Glansholm och sedan Michael Svensson. Segersiffrorna skrevs till 11-1 x 3 samt 11-6, 11-7 och 11-7. Det är sällan man ser någon släppa enbart 3 poäng i en match på den här nivån! Bajenledning med 4-1 och nu rann det på av bara farten. Emil slog Mattsson med 3-1, Niklas slog Glansholm med 3-0 och Kristian slog tillbaka defensive Granlund med 13-11 i skilje. Ledning med 7-1 inför dubblarna. Här avgjorde Emil och John snabbt mot Mattsson och Glansholm och Hammarby hade segrat med 8-1.

 

I lördagens andra match väntade seriefinal mot Orminge BTK. Hammarby mönstrade samma lag med den ändringen att Kalle gick in i laget istället för Kristian. Orminge ställde upp med Johan Englund, Magnus Andrée, Roland Svensk och Tomas Vileåholm. Kalle var först ut mot Orminges etta Englund. Det blev en hård match. Seger för Kalle i första med 11-8, därefter hade Kalle greppet om andra set med ett flertal setbollar men förlust 16-18, seger i tredje med 11-9 och tre matchbollar i fjärde vid ställningen 10-7 men det gick inte vägen utan förlust med 10-12 och förlust i skilje med 8-11. Tidigt underläge. Emil kvitterade dock omgående efter tre raka mot pennfattade nabbspelaren Svensk.

 

Södertälje2

Emil och John "in action" mot Orminge.

 

Niklas ville inte vara sämre utan vann även han i raka set mot Andrée. Hammarby i ledningen med 2-1. Då fick publiken se en mycket konstig match mellan John och Vileåholm. John fullkomligen spelade skjortan av Ormingeliraren i de två första seten: 11-1 och 11-2. Därefter vände matchen och det blev förlust efter 8-11, 7-11 och 7-11 i de sista seten. Kvitterat i lagmatchen till 2-2. John tog dock snabb revansch då han vann en stenhård fight mot Englund med 11-6 i skilje. Emil förlorade första set mot Andrée men sedan var det inget snack om saken och seger med 3-1. Efter tre set såg det mörkt ut i Niklas match mot Svensk – underläge 1-2. Då visade Niklas hur man slår en forehand och vann fjärde med 11-8 och skilje med 11-9. Svensk har verkligen en udda spelstil med både nabbar och pennfattning. Kul att det finns plats för annorlunda spelstilar i svensk pingis fortfarande! Åter till matchen. I sista singeln innan dubbeln ställdes Kalle mot Vileåholm. Det blev stenhårt även här men förlust med 6-11 i skilje. Hammarby ändå i ledningen med 5-3 inför dubblarna. Emil och John vann enkelt sin dubbel i raka set mot Englund och Vileåholm medan Kalle och Niklas fick storstryk mot Svensk och Andrée. Ledning med 6-4 inför sista singelrundan. Här avgjorde Hammarbys starka förstauppställning med Emil och John som enkelt kunde besegra Englund respektive Andrée. Seger i seriefinalen med 8-4 och Hammarby gör ett litet ryck i tabellen!   

 

Imorgon väntar två ödesmatcher mot Bollmora och Midsommarkransen. Segrar där och division 2 kommer allt närmare.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:12 Skribent: Karl-Magnus Björklund

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Liljeholmshallen, Mejerivägen 4
11743 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info