Hoppa till sidans innehåll

Derbyt 13:e nov 2010Lördagen den 13:e november 2010 är en dag som kommer gå till klubbens historia. För första gången sedan SM-finalen 1956 spelades ett "riktigt" bordtennisderby mellan två av Stockholms största och mest anrika klubbar - Hammarby och Djurgården. Årets match handlade dock inte om att bli svenska mästare utan om vilket lag som skulle ha serieledningen i division 4 efter fyra omgångar.

Med J-O & Äpplets uppvisning som dragplåster lyckades vi locka cirka 350 åskådare till matchen och det blev en storvinst med 8-1 för Bajen! Det har redan spekulerats i om detta är svenskt publikrekord för bordtennis i division 4. Troligen är det så. Här kan du se matchprotokollet ifrån matchen.HIF-DIF.pdf

Nedan kan du se lite derbybilder. Vi tackar Peter Högstedt och Janne Tengqvist för de fina bilderna!

 

Legenderna J-O Waldner och Mikael "Äpplet" Appelgren höjde derbytemperaturen genom att ha show innan matchen. Klubbens mediaguru Peter Högstedt skötte dömmandet.   
 

Kalle Björklund, seriens kung hitintills med 9-0 i singelkvot! Kalle blev pressad till skilje av Djurgårdens Wankowics men visade sedan klass genom en 11-1 vinst i avgörande set.


Mattias Drotz, gjorde en stark insats genom att vinna båda sina singlar samt dubbeln. Mattias hade en rysarmatch mot Djurgårdens defensivspelare Rolf Hallin med vinst 13-11 i skilje.

 
Kristian Korsgård, hade pingispropaganda hela eftermiddagen genom att fullständigt köra över motståndarna. Kristian tappade inte ett set varken i singel eller dubbel.

 

Niklas Molin, har en vänsterslägga som får vilken motståndare som helst att darra. Niklas hade en 15 timmars flygresa ifrån Seattle i kroppen och fick ge sig i en match - annars ett ankare i laget som alltid.


Stort tack till alla er som hjälpte till utanför pingisborden. Här en bild på coachen och eldsjälen Leila Suvanto som med sitt engagemang och sin supercoola bajenmössa bidrog till denna fantastiska dag.

 
A-lagstruppen laddar inför derbyt med huvudtränaren och coachen Anders Ylitalo.Vi tackar våra sponsorer HiQ & Yasaka för att ha bidragit till denna historiska dag. Vi vill även tacka alla som ställde upp för klubben genom att stå i fiket, döma och ta fram/plocka bort barriärer och bord.

Nu satsar vi vidare mot nya mål och uppflyttning till division 3!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:19 Skribent: Mattias Drotz

 

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: info@hammarbybordten...

Se all info