Hoppa till sidans innehåll

Träningarna återupptas på tisdag

12 APR 2020 11:56
 • Skapad: 12 APR 2020 11:56

HAMMARBY BORDTENNIS – REGLER FÖR TRÄNINGEN I

FÖRENINGEN UNDER CORONAKRISEN

Styrelsen i Hammarby Bordtennis har beslutat att tills vidare återuppta pingisträningen i föreningen men med restriktioner och särskilda regler, se nedan. Syftet med restriktionerna och reglerna är att begränsa deltagarnas kontakter inom och mellan träningsgrupper och bygger på Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar.

 

ALLMÄNT

 1. Den som känner sig minsta krasslig (snuva, hosta, ont i halsen, feber etc) eller har familjemedlemmar som varit sjuka får inte delta i träning förrän hen och övriga familjemedlemmar varit symptomfria i två dagar.

 

 1. Tränaren har rätt att skicka hem deltagare som visar symptom på luftvägsinfektion.

 

 1. Deltagarna ska om möjligt byta om hemma före och efter träningen. Ingen får gå in i omklädningsrum eller pingishall innan samtliga medlemmar i förgående grupp lämnat lokalerna.

 

 1. Samtliga deltagare ska tvätta händerna noggrant med tvål och vatten före och efter träning. Tränaren ser till att det finns tillgång till flytande tvål. Ingen får gå in i pingishallen utan väl rengjorda händer.

 

 1. Träningen genomförs med endast en rengjord boll per bord för att undvika indirekt kontakt mellan deltagarna. Borden (högst sex stycken utom i Liljeholmshallen) rengörs före träning (tränarens uppgift).

 

 1. Handskakningar efter match eller annan kroppskontakt mellan deltagare ska undvikas. Tränarna ska anpassa övningarna under träningen så att deltagarna kan hålla avstånden till varandra. Dubbelspel och träning med bollåda är inte tillåtet. Deltagare ska inte heller röra varandras racketar, vattenflaskor, svettband, mobiler eller annan utrustning.

 

 1. Deltagare ska när träningen är slut lämna pingishall och omklädningsrum så fort som möjligt för att ge plats för nästa träningsgrupp. Syftet är att minska spilltiden mellan träningspassen.

 

PINGISSKOLOR OCH UNGDOMSGRUPPER

 1. Inga utomstående (anhöriga, kompisar) får vistas i omklädningsrum eller pingishallar under träning. Undantag kan göras för föräldrar vars barn behöver praktisk hjälp inför och efter träning.

 

 1. Deltagare i pingisskolor och ungdomsgrupper ska före träning samlas och föräldrar hämta/lämna sina barn på följande särskilda ställen:

 • Enskedehallen: utanför vaktmästarexpeditionen.

 • Farstahallen: vid första trappan ned till pingissalen

 • Liljeholmshallen: vid kiosken en bit in i hallen.

 • Kärrtorpshallen: innanför entrédörrarna.

Tränaren hämtar deltagarna när föregående grupp lämnat pingishall och

omklädningsrum.

 

SENIORER

När det gäller pingisskolor och ungdomsgrupper tar föreningen och dess tränare ansvar för att träningsreglerna under Coronakrisen följs. Föreningens seniorer däremot måste ta ett eget ansvar för att följa reglerna och bidra till att smittorisken under träningarna minimeras.

Det gäller till exempel handhygienen, att inte gå in i hall och omklädningsrum innan föregående träningsgrupp lämnat och att hålla avstånden till övriga deltagare.

Seniorer har också ett särskilt ansvar att underlätta för föreningens tränare att bedriva träningen i enlighet med reglerna under coronakrisen.

Den som tillhör någon av de riskgrupper som Folkhälsomyndigheten definierat förväntas avstå från all träning i föreningen.

 

SCHEMAÄNDRINGAR

För att undvika trängsel vid träningarna i Liljeholmshallen görs vissa schemaändringar:

 • Onsdagar tränar endast UTV1. U-elit + S1 startar 18.15 istf 18.00. S2 startar 20.15 istf 20.00.

 • Fredagar tränar endast UTV2. Fria träningen startar 17.45 istf 17.30.

 

TRÄNA MED ANSVAR

Med beslutet att återuppta träningen lägger styrelsen ett stort ansvar på föreningen och dess medlemmar att efter förmåga bidra till att minimera smittoriskerna under träningen. Visar det sig att detta inte fungerar är styrelsen beredd att med kort varsel ompröva beslutet och exempelvis begränsa tillträdet till träningen eller på annat sätt skärpa reglerna.

 

 

Beslutade på styrelsemöte 6 april 2020

Styrelsen Hammarby IF Bordtennisförening

Skribent: Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info