Hoppa till sidans innehåll

En medalj och mycket positivt i USM!

23 APR 2018 16:37
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 16:07

I helgen gick årets USM av stapeln i Stiga Sport Arena i Eskilstuna.

Eftersom alla nior i Sverige hade nationella prov på fredagen hade man ett litet annorlunda tidsschema än vanligt.

Fredagen spel bestod således av bara F/P13.

I P13-klassen hade vi tre killar med, tyvärr åkte samtliga ut i poolspel. Joel, som åkte ut på bollräkning i gruppspelet, tog sig samman och gick till final i P13B, men där blev tyvärr förlust.

Övriga spelare från Hammarby i klassen var Hector Byström och Pontus Kjellander.

 

Iskalla Moa


I flickor 13 hade vi Moa Natanaelsson som var 13:e-seedad i klassen. I första matchen mötte hon Moa Andersson från Rudalens IF, som tyvärr var tvungen att lämna WO på grund av skada.

I åttondelsfinalen fick Moa möta åttonde-seedade Ida Hellström från Sollefteå BTK, och vilken match detta blev. Moa började bäst med att vinna de två första seten relativt lätt och styrde matchen. De tre nästkommande seten blev helt tvärtom och Ida fick styra och ställa som hon ville och vända matchen till 3-2 men Moa gav inte upp, utan kunde vinna sjätte setet med 11-5. Inför avgörande setet kändes det helt ovisst. Ida tog snabbt ledningen med 5-2 men efter en lyckad timeout vände Moa matchen igen och gick fram till 10-7. Ida gav inte upp utan lyckades vända till 10-10. Därefter följdes de åt upp till 13-13 där den iskalla Moa till slut kunde vinna med 15-13 och är klar för kvartsfinal i F13.

I kvartsfinalen möte Moa Leah Muskantor från Linne BTK som inför matchen var stor favorit, då hon är en av de tjejerna som tränar och satsar mest på sin pingis i Sverige. Detta skulle bli en tuff match för Moa som hon tyvärr förlorade med 4–1. Men vilken inställning Moa visade upp och kämpade till sig ett set mot den blivande svenska mästaren Leah.

Moas fantastiska USM slutade inte där. I dubbelspelet skulle Moa, tillsammans Jennifer Vikman Österåker, få revansch mot Leah som spelade tillsammans med Elvira Söderlund från Sjömarken. Här spelade Moa och Jennifer fantastiskt bra och lyckades vinna med 3-2.

I semifinalen vann sedan Moa och Jennifer mot ett par från Falköping. Efter förlust i första setet så var det inget snack om vem som skulle vinna denna semifinal. Vinst med 3-1 och de var klara för final.

I finalen skulle de möta Nomin Baasan Eslöv och Nina Johansson från Nävragöls, men detta blev lite för svårt och förlust med 3–0. Men vilken fantastisk prestation av Moa och Jennifer!

Och vilket SM av Moa som har 1 år kvar i F13 klassen. Så nästa år ska det bli ännu fler medaljer från Moa.

 

Tuffare för killarna

Under lördagen så startade P15 där vi hade fem killar med. Bäst gick det för Henry Majdalani som vann sin grupp och även första matchen i slutspelet, innan han förlora mot Frej BTK:s Joel Jonsson med 4-1, men gjorde en väldigt bra match.

Våra andra killar åkte tyvärr ut i gruppspelet och fick spela B-slutspel. Där spelade Ragnar Lagerbäck bäst och gick till semifinal.

Våra andra killar som var med var Elis Bergling, Björn Wilner och Axel Östberg.

 

Supertaggad Linnea


På lördagen gick även Molly inde och Linnea Johansson. Molly som gjorde sitt första USM hade det tufft och förlora tyvärr alla matchen men jag hoppas och tror att Molly fick mycket inspiration och lärde sig mycket av att vara med och kommer komma tillbaka starkare nästa år.

Linnea, som var seedad som tolva, gick direkt in i slutspelet där hon i första matchen möte Ella Johansson från Lyckeby. Det var inget snack om att Linnea var supertaggad och vann denna match med 4-0.

I nästa match fick hon möta finalseedade Annie Hedlund från Sjöbo BTK och här gör Linnea Johansson en av sina bästa matcher någonsin och vinner med 4-0. Framförallt så hade Linnea ett fruktansvärt bra fokus och var bestämd hela match och det kan många av våra spelare lära sig av.

I kvartsfinal mötte Linnea, Matilda Hansson, där Linnea inte riktigt kom upp i samma nivå men ändå spelade väldigt bra. För dagen var Matilda den bättre och vann med 4-2 i set och det blev tyvärr ingen SM-medalj för Linnea.

Linnea spelade dubbel med Selma Zetterling från Eskilstuna där de hade stor chans till medalj men tyvärr blev det förlust i skilje i kvartsfinalen.


Sammanfattning

Om vi ska sammanfatta detta SM så är undertecknade väldigt nöjd med framförallt med Moa och Linneas prestationer men även Henry som gjorde det bra.

De yngre killarna börja ta för sig lite mer men behöver förbättra sitt fokus och attityden vid bordet och så klart också bli säkrare i slagen.

För de äldre så är det viktigt att öka träningsmängden om man vill gå längre på ett USM och även fokusera lite bättre på varje boll. Men även ha bättre attityd, då det inte bara handlar om kvalitén i slagen eller hur snabbt man rör sig, utan kroppsspråket är jätteviktigt.

Om ungefär en månad så går JSM av stapeln i Söderhamn där hoppas vi på nya framgångar.

/Benny

Skribent: Benny
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info