Hoppa till sidans innehåll

Tjejläger Norrköping


Jessica Larsson är en av våra tränare i HIF BTF som även har hand om Idrottslyftet då vi åker ut till skolor och har pingis med dem. Förutom de tider hon har hos oss, är hon även tränare i Nortull OCH håller i Tjejläger för spelare i hela Sverige. Senaste var i Norrköping och Hammarby hade med 4 spelare, Emelie Endre, Elina Silver, Diana Jonsson och Siri Bejbom!

 

Jessica Larsson om lägret:

I fredags rullade Tjejläger i Bordtennis till Norrköping. 15 tjejer från stora delar av Sverige var anmälda till en helg fylld av pingis, nya möten och roliga aktiviteter. Lägrets första pass startade vid 18-tiden på fredag kväll. Passet bestod av en hel del fotarbete och förflyttningar, följt av lite matchspel och fys. Dagen till ära hade vi ett födelsedagsbarn bland deltagarna, så givetvis var vi tvugna att lyxa till det. Kvällen avslutades med pizza och glass.

bild17

På lördagmorgon tändes lamporna tidigt i Norcohallen. Klockan 07.30 startade förberedelserna inför helgens andra pass som leddes av föredetta landslagsspelaren Malin Pettersson. Malin fortsatte på temat fotarbete och gick även in en del på serve och förstaöppning. Övningarna spelades i tävlingsform, vilket var väldigt uppskattat hos deltagarna.

Efter lunch väntade helgens aktivitet- bad på centralbadet. Där testade tjejerna alltifrån höga hopptorn, vattenrutschkanor och vattenpister. 

Efter middag och vila väntade ännu ett träningspass fyllt av låda med Michelle Quach, och övningar med fokus på förstaöppning med både backhand och forehand. Kvällen rullade vidare med en grymt underhållande trekamp. En av grenarna skulle deltagarna ta sig igenom en bana, med olika uppgifter längs vägen. Detta med förbundna ögon. Jag lovar att det skrattades friskt under denna aktivitet. 
bild3

Lägrets sista dag startade med ett kortare träningspass med individuella övningar följt av serve/serveretur. Därefter startade förberedelserna inför helgens avslutande lägerturnering. Tjejerna blev indelade i fyra pooler med 3-4 spelare i varje pool. Efter cirka 90 minuters spel med många tuffa matcher tog slutspelet vid. Till final i A-slutspelet tog sig Andrea Bergström från  KFUM Stocksund och Alice Nilsson från Levide IF. Efter en mycket jämn och välspelad final segrade Andrea med 11-7 i skilje. Finalen i B-slutspelet blev exakt lika jämn. Där finalslog Josefine från Linköpings PK Diana Jonsson från Hammarby BTF.

 bild1

Jag är grymt nöjd med helgen och något som var väldigt imponerande att se, var att bara under den korta vistelsen i Norrköping var det flera tjejer som visade stora framsteg. Redan nu startar planeringen inför nästa Tjejläger i Bordtennis som kommer gå av stapeln i vår. Några av deltagarna önskade b.la. Ding Ning och Matilda Ekholm som sparring inför nästa läger. Det känns bra att veta att man har något att jobba på framöver :)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:04
Skribent: Daniel Gawin

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Kjellander, Sickla kanalgata 34
12067 Stockholm

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info