Hoppa till sidans innehåll

Svenska Hjärtan delar ut stipendium till Michael Pettersson

07 APR 2018 12:40
  • Uppdaterad: 07 APR 2018 12:42

Michael kommer att erhålla sitt stipendium 11/4 från Ebbas Minnesfond. För mer information kring stipendiet: http://www.solbergaby.se/aktuellt/2017/12/19/solberga-by-text-t63t4

Nedan följer ett pressmeddelande om stipendiet:
Pressmeddelande Stockholm 2018-03-29


Svenska Hjärtan visar vägen när årsdagen för terrordådet närmar sig

Årsdagen för attentatet på Drottninggatan den 7 april 2017 närmar sig. En tung tid för anhöriga och drabbade. Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund vill verka som en motkraft till det mörka och istället flytta fokus mot de miljoner svenska hjärtan som efter dådet svetsades samman och visade att kärleken är större än hatet. Och att omtanke om varandra är den enda vägen framåt.

I samband med årsdagen av attentatet på Drottninggatan den 7 april 2017 kommer Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter dela ut stipendier till barn, ungdomar, lärare och ledare på skolor och föreningar. Ett tiotal skolor och föreningar i landet kommer i samband med årsdagen lyfta fram lokala förebilder som får andra att må bättre. Ett viktigt arbete när den psykiska ohälsan i vårt samhälle växer enormt, inte minst handlar det om barn och ungdomar som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt.

Jag hoppas vårt arbete ska betyda mycket för många. Jag vet hur mycket Ebba växte när hon fick ta emot ett pris på en samling i sin skola för sina goda prestationer. Både barn och vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas.
Stipendiet ”Ebbas Hjärtan” är en del av konstnären Lukas Göthmans reseprojekt The Journey som handlar om liv och existens. Lukas Göthman, vars barn var klasskamrat med Ebba, har rönt stor uppmärksamhet i Sverige sedan tidigt 2000-tal och ställer regelbundet ut i Europa. Stipendiet är formgivet av Peter Herrmann på Open Studio Stockholm och tryckt av Aare Grafisk Produktion.

Era gåvor till stiftelsen kommer att ha en oerhörd stor betydelse eftersom barn liksom vuxna växer oerhört mycket när deras goda gärningar uppmärksammas. Vill du stödja oss genom en gåva hittar du information på vår hemsida www.ebbasminnesfond.se.

Vi har under de få månader som stiftelsen funnits kommit en bit på väg att bygga denna hjärtankultur. Med fortsatta gåvor från företag, organisationer och privatpersoner kommer detta bli något riktigt stort och fint i framtiden, avslutar Ebbas pappa.
De skolor och föreningar som i samband med årsdagen kommer dela ut stipendiet ”Ebbas Hjärtan” är:

Campus Manilla, Stockholm
Randiga Huset, Göteborg och Stockholm
Djurgårdsskolan 7-9, Kristinehamn
Solberga By, Järna
Fredrikshovs slottskola, Stockholm
Hammarby Bordtennis, Stockholm
Visättraskolan, Huddinge
KFUM Central Basket, Stockholm

För pressbilder och kontakt vänligen besök www.ebbasminnesfond.se eller
maila till This is a mailto link.

Skribent: Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info