Hoppa till sidans innehåll

Succé i DM 2018

11 NOV 2018 21:52
Team-up!
  • Uppdaterad: 11 NOV 2018 21:52

Hammarbys två stjärnjournalister Mikael och Benny samarbetade denna helg vid bevakningen av DM. Benny arbetar även en del som tränare när han inte skriver texter.

Många Hammarbyare har säkerligen törstat efter denna team-up och får nu sina drömmar uppfyllda!

Distriksmästerskapen spelades som vanligt i Brännkyrkahallen. Hallen är känd för sin matservice där medeltiden är 40 minuter för att få en hamburgare med bröd från ICA.

DM har en bra sak för alla oss galna poängsamlare. Varje vinstmatch i DM ger vinnaren en datarankingpoäng multiplicerad med 1,5. Alltid bra med lite extra poäng som man kan använda för att skryta med.

DM ger också:

Segrarna vid DM i klasserna HJ/DJ17, P/F15 och P/F13 är kvalificerade till USM i respektive klass.

Lördagen

Lördagens spel på DM bjöd på en hel del ljusglimtar för Hammarbys spelare.

Moa började dagen med att spela F14 och det gick väldigt bra. Hon vann alla sina matcher och därmed klassen.

Sen fortsatte hon med att spela DJ20 där blev det lite tuffare men det slutade med en tredje plats i klassen efter att hon hade förlorat mot två Ängby-tjejer.

Grattis Moa!

I DJ20 hade vi även systrarna Molly och Selma Inde med, men båda två förlorade sina två matcher och gick tyvärr inte vidare.

I P14 hade vi 7 killar med.

Där gick Pontus Kjellander, Joel Tiselius, William Hoang och Daniel Sahlstrand vidare från gruppspelet.

Efter gruppspelet väntade tufft motstånd för alla killarna. Daniel åkte på en tuff förlust mot Hugo Johansson med 3-1 och William spelade en väldigt jämn match mot Axel Strid från Spårvägen.

Joel spelade väldigt bra mot Edvard Nelly och vann med 3-0.

Pontus spelade också väldigt bra och vann mot Joel Falk med 3-0. I kvartsfinalen förlorade Joel mot den svenska mästaren i p13 i våras, Alve Sjövold, med 3-0. Men det var en bra genomförd tävling av Joel.

Pontus mötte i sin kvartsfinal andra-seedade Ludwig Ebenius från Ängby och denna match öppnade Pontus på ett grymt imponerande sätt och spelade sig fram till en 2-0 ledning, sen började Ludwig spela mycket bättre och kunde vinna två raka set och spela sig fram till en 7-2 ledning i skilje. Men då vänder matchen igen och Pontus tar 9 raka bollar och vinner med 11-7.

I semifinalen väntade Peter Alestedt från Täby. Denna match skulle bli lika spännande, men denna gång låg Pontus under med 2-0 och vände på steken, tyvärr så lyckades han dock inte hela vägen utan förlorade med 11-9 i femte avgörande set.

Det slutliga resultatet blev:
3: Pontus
5: Joel
11: William
15: Daniel SahlstrandVäldigt bra tävling av p14-killarna och såklart även av Moa.

På eftermiddagen startade pingisiaden (p12/f12).
I flickor 12 så hade vi Stina Källström som gjorde sin första tävling. Stina kämpade väldigt bra men vann tyvärr ingen match men fick jättemycket bra erfarenhet.
I P12 hade vi 11 killar med som kämpade på grymt bra. Den enda som gick vidare till A-slutspel idag var Axel Stjernqvist som blev 2:a i sin grupp. I A-slutspelet vann han sin första match med 3-0. Sedan fick han möta duktiga Oscar Sandegren från Tullinge och här blev det 3-1 till Oscar, men Axel gjorde nog en av sin bästa matcher någonsin.

I B-slutspelet så gick det bäst för Sixten Weston som vann hela slutspelet.
Bra jobbat alla i p12.
Måste också berömma och tacka Joel, Pontus och Hector som stannade kvar hela eftermiddagen och coachade killarna i P12.
Det är så man bygger klubbkänsla!

Nu till seniorklasserna.
I HS 40 så ställde vår A-lagsspelare Patric Jönsson upp och vann utan några större problem hela klassen.

Dagens sista klass var mixdubbel, alltså en tjej och en kille. Här skulle vi haft två par med i klassen, men tyvärr så blev Linnea sjuk så hon och Benny kunde inte ställa upp. Dock så hade vi ett par till start vilket var Moa och Joel båda födda 2005. Detta par skulle mest vara med för att se och lära lite. Men de ville annat! Första matchen mötte de ett väldigt rutinerat par från Spånga/Järfälla och här lyckades Moa/Joel vinna med 3-2 efter att ha varit riktigt kyliga på de sista bollarna i femte set. Nästa match vann de med 3-0 mot Platus/Trillon från Tyresö/Ängby och var klara för semifinal!
I semifinalen blev det lite för tufft mot Rezai/Engelson och förlust med 3-0. Men vilken turnering de gör.


Söndagen

Herrdubbel
Christian Andersson skulle ha spelat med Patrik Jönsson som försov sig. Innan beskedet var Christians vanliga dubbelpartner Mikael väldigt ledsen över att behöva sitta på avbytarbänken(otröstlig). Han hade fått ett löfte att få fylla på vattenflaskorna åt paret vilket gjorde honom lite gladare men terapi kostnaderna för att behandla traumat hade ändå troligen kostat miljoner. 

Som tur var fick Mikael hoppa in och blev väldigt glad!

Vilken succé det blev! Paret kom ända till kvarten(delade sist). Snubblande nära bronset alltså.

Flickor 13
Moa gick ut starkt och förlorade knappy bollar i gruppspelet! Det var verkligen klasskillnad. Hon fick det svårare i semin där hon vann en jämn femma. I finalen förlorade Moa mot Ängbys hårdsatsande Amelia Gunnarsson i tre raka set. Det blir alltså ännu en medalj till Moa. Ett silver.

Pojkar 15 - Succe för Elis!
Elis spelade väldigt bra och knep bronset mot tufft mostånd. Han gick vidare från poolen på inbördes möten mot Alexander Wassdahl från Tullinge
(ivrigt påhejad av sin far med Stockholms jobbigaste yxservar). I slutspelet slog han sedan Tayler Hammarström från Spårvägen som vann sin pool. Riktigt starkt. Han förlorade sedan semi mot den gamla lagkamraten Henry Majdalani som numera spelar för Spårvägen. Grattis till Elis!


Pojkar 13

William Hoang vann sin pool. I slutspelet vann han mot Richard Ljunggren, Ängby SK med 13-11 i femte set efter att ha legat under med 0-2 i set.
Starkt gjort! Han vann sedan i tre raka mot Isak Edwardsson innan han förlorade i semin mot Jakob Törner. William vann alltså bronset i P13.
Paraklass

Hammarbys Emelie Endre känd från: http://www.hammarbybordtennis.se/Nyheter/Nyheter/rapportfrandamlagetsforstasammandrag/ vann bronset. Hon var lite av en favorit så hon var nog inte helt nöjd men kommer att kämpa för att vinna nästa år istället! (Hon vann förra året).


Sammanfattning
Hammarby har som vanligt mycket bra resultat på tjej sidan även fast Linnea Johansson tyvärr var sjuk denna helg. Hon hade troligen vunnit åtminstone två guld till.

Moa vann flickor 14, silver i flickor 13 och kom trea i damjuniorsingel 20 även fast hon endast är 13 år gammal! Som de flesta fans redan vet spelar hon med i Hammarbys damlag och kommer att spela nästa sammandrag Lördagen den 24/11 i Vällinge så boka platser redan nu!

Även killarna gjorde bra ifrån sig mot hårt motstånd. Alve Sjövold som vann SM guld var med och stoppade tyvärr Hammarbyarna. Pontus Kjellander spelade en av sina bästa turneringar och slog bland annat den högljudda Ludwig Ebenius. Mycket bra spel av Joel Tiselius som vanligt som kom femma i P14 och även fick ett brons i Mixed turneringen. Elis Bergling fick Brons i Pojkar 15 vilket är en stark prestation.

Patrik Jönsson vann H40 ganska enkelt. Bra gjort av honom. Patrik har en liten annorlunda stil där han "fiskar" mycket långt bak med mycket skruv. Blir mycket sevärda bollar där han räddar till synes avgjorda bollar.

Totalt blev det 10 medaljer i år:
Moa Natanaelsson - Guld flickor 14 - Brons Damjuniorsingel 20 - Silver Flickor 13
Pontus Kjellander - Brons Pojkar 14
Patric Jönsson - Guld Veteransingel 40 herrar.
Moa Natanaelsson/Joel Tiselius - Brons Mixeddubbel
Molly Inde/Hanna Song(Stocksund) - Silver Damjuniordubbel 20
William Hoang - Silver Pojkar 13
Elis Bergling - Brons Pojkar 15
Emelie Endre - Brons Paraklass

Skribent: Benny Nilsson och Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info