Hoppa till sidans innehåll

SM och VM-medaljer för Hammarbys Racketlonstjärna Anna-Klara!

28 MAJ 2018 17:48
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 21:53

Racketlon är racketsportens motsvarighet till triathlon och tiokamp.
Spelarna möter varandra i de fyra grenarna bordtennis, badminton, squash och tennis. Man spelar ett set till 21 i varje gren där poäng räknas på varje boll.

Anna-Klara var borta i över ett år pga skada men har kämpat sig tillbaka till världstoppen på rekordtid. Den berömda Hammarby-andan(™) uträttar mirakel igen!

Hon begav sig till VM i Tyskland. Det blev ett silver i dubbel och ett brons i mixdubbel. Efter succen där bestämde hon sig för att spela ännu bättre i SM och där blev det guld i singel och guld i mixdubbel!


Varför började du med Racketlon?

Jag var tennisspelare från grunden och testade av en slump spela squash. En på hallen såg mig spela och tipsade mig om racketlon! Sen började jag gå på några öppna träningar och fastnade direkt för variationen och utmaningen med fyra sporter!


Vilken är din favoritidrott inom Racketlon?

Här måste jag ju säga pingis! :) Men det skiftar faktiskt från månad till månad. Ibland blir det extra träningen i en av sporterna för att nästa månad vara mer fokus på en annan.


Vem är din främsta motståndare inom Racketlon ?

På den internationella touren är det många duktiga spelare, men jag måste väl säga världsettan!


Är det någon coach i Hammarby som betytt extra mycket?

Anders Ylitalo är en stor anledning till min utveckling! Han tog sig an mig när jag kom för 2,5 år sedan och aldrig hade spelat i en pingisklubb. Hans engagemang och driv i min utveckling har varit fantastiskt och när man idag får höra att man till och med ser ut som en pingisspelare så är det enbart Anders förtjänst!


Hur länge har du spelat pingis?

Jag började i Hammarby för 2,5 år sedan, och innan det spelade jag litegrann själv.


Hur tror du att vi kan få fler tjejer till pingisen?

Det gäller att nå ut till tjejerna och informera om möjligheterna som finns. Visa att det finns samma möjligheter för tjejer som för killar att utvecklas, och att alla ska känna sig välkomna. Jag är ofta ensam tjej och jag är van vid det, men när du kommer som helt ny är den sociala aspekten också viktig. Kanske med kvinnliga ledare och förebilder inom klubben som gör att en mer avslappnad miljö skapas.


Hur mycket tränar du ?

Jag försöker träna varje sport 1-2 gånger i veckan. Till det tillkommer gym/löpning och på helgerna byts en del träningar ut mot seriespel eller tävlingar. Så jag tränar omkring 15 timmar i veckan.


Vilket är ditt mål ?

Att ta VM-guld individuellt och med landslaget.

Skribent: Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info