Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Rekordspelen 2018

02 OKT 2018 16:20
  • Uppdaterad: 02 OKT 2018 16:20

I helgens spelades årets andra GP-tävling av totalt sex deltävlingar.

GP-tävlingar är Sveriges bästa ungdomstävlingar där de bästa spelarna brukar vara med.

Hammarby IF BTF hade 9 spelare som åkt ner till Helsingborg där Rekordspelen spelas.

Lördagsmorgon startats med HJ 17 och DJ17 där vi hade Elis Bergling och Linnea Johansson med.Elis fick i sin första match möta en kille från Eslöv där och det blev för tufft för Elis som förlorade med 3–0 i set och därmed ute ur HJ 17.

I DJ17 var det gruppspel där fick Linnea en grupp med 3 spelare. I första matchen förlora hon mot duktige Lekstorps tjejen Mathilda Hansson med 3–1. I andra matchen så vann Linnea med 3–0 mot en tjej från Eslöv och togs sig därmed vidare till slutspel. I slutspelet väntade Alvalie Palmbo från Halmstad som var tredje seedade i tävlingen. Linnea började riktigt bra i denna match och vann de två första seten relativt lätt och spelade sig fram till 10-8 i tredje set men där tog det hela stopp tyvärr, Linnea tappade tredje setet och sen började Alvalie spela mycket bättre och Linnea tappade sitt spel och förlorade näst set med 11-2 och i skilje så fick Linnea hela tiden jaga och tyvärr blev det förlust med 11-8 i skiljesetet.

Men en mycket bra match av Linnea.

Lite senare på förmiddagen startade P13 som spelades i cup form där hade 4 killar med.

Pontus Kjellander var först ut med att spela en kvalmatch som han spelade väldigt kontrollerat i och kunde vinna med 3-1. Nästa match vann Pontus med 3-0 och var klar för åttondelsfinal. Där väntade Edvin Arvidsson från BTK Frej och där blev det lite för tufft för Pontus och förlust med 3-0.

William Hoang hade en tufft första matchen mot en kille med stöttnabb från Dänningelanda BTK och William som brukar har svårt mot just nabb var väldigt nervös inför match men lyckades till slut vinna match med 3–2 i set och även han vidare till Åttondelsfinal. I åttondelsfinalen fick William möta Peter Alestedt från Täby och i denna match hade William många ledningar men kunde tyvärr inte knyta ihop säcken i något av seten och en förlust med 3–0 var ett faktum.

Nästa kille ut var Joel Tiselius som i sin första match vann med 3–0 mot en kille från Lund. I åttondelsfinalen fick Joel möta den toppseedade Elias Sjögren från Ängby SK. I denna match spelade Joel väldigt stabilt och efter ett väldigt jämnt tredje set kunde Joel vinna matchen med 3–1 och var klar för kvartsfinal. Här väntade Isak Järverud Eriksson från Askim som i denna match inte missa många slag utan var väldigt tät i försvarsarbete och blev för svår för Joel och förlust med 3-0.

Vår fjärde spelare i p13 var Daniel Sahlstrand som i första matchen fick möta en dansk och det blev en otroligt svängig match som Daniel till slut vann i skiljeset med 11–7.

I åttondelsfinal fick även Daniel möta en Ängbyspelare nämligen Kevin Brunzell som var åttonde seedad. Detta blev också en väldigt jämn batalj men även här lyckades Daniel vinna i skilje set men denna gång med 11-8. I kvartsfinalen möte Daniel Hugo Nyhlén från Askim, här blev det tyvärr förlust med 3-1 men en väldigt bra turnering av alla 4a killar.

P13 slutade med Joel kom 5a, Daniel 6a, William 11a och Pontus 16.

Senare på lördag eftermiddagen så spelades hs2 och här åkte alla killarna i första omgången.

Efter en god kina-buffé på lördagskvällen och en skön natts sömn så var det dags för P14 på söndagsmorgonen.

I P14 klassen var det gruppspel och alla grupper var väldigt svåra. Måns Hagström som själv hade åkt tåg ner på lördagen från Stockholm fick en tuff grupp men lyckades att gå vidare från gruppen som 2a efter set räkning.

Joel som spelade så bra lördagen hade det lite tyngre i p14 där han förlora 3 jämna matcher och blev 4a i gruppen.

William som hamnade i en 3 pool förlorade mot en seedad dansk med 3-0 men sen kunde han över Hampus Wiener från Norrtull med 3-2 och därmed gick William vidare även han som 2a i gruppen.

Pontus Kjellander började väldigt bra i sin grupp genom att vinna mot Nikola från Ängby med 3-0 och fortsatte och spela bra mot Karl Bramfors och en dansk men de var lite för bra så det blev tyvärr förlust i båda matcherna och Pontus slutade som grupp 3a och tyvärr inget slutspel.

Hector Byström som har börjat säsongen väldigt bra. Fortsatte på den vägen i p14. I gruppen började han vinna mot Edvard Nelly från Ängby SK med 3-2 i set och kunde därefter vinna mot en dansk med 3-0 innan han möte Erik Linander från Eslöv och den matchen slutade tyvärr till slut med förlust för Hector med 18-16 i skiljeset och han slutade 2a i gruppen.

Väl i slutspelet fick Måns möta duktige Isak Alfredsson från Halmstad där blev det en 0-3 förlust för måns.

Samma öde väntade William mot Elias Sjögren från Ängby.

Hector som hämtade sig snabbt efter den tunga förlusten mot Linander i gruppen spelade fantastik bra i sin första slutspelsmatch mot en dansk och vann med 3-0. Tyvärr följde han inte upp sitt bländande spel mot Alve Sjövold Ängby utan förlora med 3-0 och Hector slutade på en 14onde plats i p14.

Sista klassen ut för helgen var p15 som spelades i cup form alltså utslagning direkt.

Här var det bara Joel som lyckades vinna en match mot en kille från Hemmaklubben Rekord. Men sen blev det förlust mot Charlie Carlsson med 3–0.

Summering

Vi tränare är väldigt nöjda med spelarnas insats. Flera har börjar ta för sig mer och mer på stora tävlingar vilket är kul att se.

Vi börjar också vinna fler jämna matcher vilket också är kul att se.

Det vi behöver bli bättre på är Serv och Retur där de allra bästa är långt före oss.

Även att klara av långa dagar och klasser behöver vi bli bättre på då det ofta kommer plattmatcher mot lite sämre spelare lite för ofta.

Men vi krigar på mot nya framgångar!

Skribent: Benny Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info