Hoppa till sidans innehåll

Glenn-Kentas årsbästalista

30 DEC 2017 20:24
 • Uppdaterad: 30 DEC 2017 20:24

Glenn-Kentas årsbästalista

Som en allt mindre vilsen göteborgare i Bajenland med ett år i klubben vill jag bjuda på min årsbästalista utan inbördes rangordning.

 • Träningarna

Oavsett om det är Anders, Benny eller Micke som håller i passen är det alltid härlig stämning på träningarna. Nästan som på Kamratgården. Ett särskilt stort tack till Micke som omgående gjorde så att jag kände mig välkommen i klubben.

 • Seriespelet

I en individuell sport med en klubb som håller till i flera hallar betyder seriespelet mycket för sammanhållningen. Jag har fortfarande svårt att förstå varför stockholmarna vill spela på så många bord som möjligt. Våga vägra fler än två bord.

 • Möjligheterna

Hammarby är en fantastisk bordtennisklubb på flera sätt. Jag är övertygad om att det är ytterst få klubbar som skulle kunna erbjuda träning med kvalificerade tränare till en snart 40-årig medelmåtta (om man är snäll) som jag. Att klubben erbjuder bordtennis för alla är något vi ska vara stolta över.

 • Lagtävlingen

Alla som känner mig vet att jag älskar tävlingar. Årets roligaste tävling var utan tvekan Snöslaget i Bollmorahallen som erbjöd lagtävling i Davis Cup-format. Jag och Classe ”Väggen” Ekström skrällde och tog oss till semifinal där vi inte riktigt räckte till mot bröderna Anderssons solblekta och/eller micrade nabbar.

 • Vänner

Som nyinflyttad göteborgare i Stockholm har jag Hammarby Bordtennis att tacka för mycket. Jag har fått flera goda vänner i alla möjliga åldrar och ni har fått mig att trivas oerhört mycket bättre på Sveriges baksida.

 • Bollarna

Jag hör ständigt en massa snack om bollarna. Tack och lov är jag antagligen för dålig för att känna någon skillnad. Motståndaren skär, jag loopar och motståndaren blockar ut, oavsett boll.

 • Handdukstorkande

Om jag inte har missuppfattat något som får man torka sig på sin handduk mellan var sjätte boll. Trots detta blir motståndarna ofta upprörda över mitt handdukstorkande. Jag är ledsen, men med högst BMI i tävlingarna har jag inget val. Don’t hate the player … 

 • Klubbresan

En årets höjdpunkter var klubbresan till Klubbresornas Klubbresa i Göteborg. Kanonväder, bra pingis och skönt häng på hotellet under kvällarna, bland annat firades Linus Petterssons 18-årsdag. Jag rekommenderar fler seniorer att åka med liknande resor framöver.

 • Coachning

Var inte rädd för att erbjuda klubbkamrater coachning när du har tid över i tävlingshallen. Du behöver inte vara någon pingisstjärna för att påverka en match. Stort tack till Magnus Skarbo som tog sig an mig i Ängbys Vinterpool. Inte nog med att jag vände matcher av dina råd jag förändrade också mitt spel från dagen och har gått starkt framåt sedan dess.

 • Min sambo

Ett stort tack till min kära Sandra som får stå ut med denna pingisdåre. Du får stå ut med en grinig gubbe som kommer hem efter 0–8 i Skrubbahallen en fredagskväll och tvingas lyssna på mitt ältande om backhandloopen som inte sitter. Dessutom har du vid flera tillfällen hejat fram mig i hallarna. Men falkenbergaren har i alla fall gjort att din gubbe är fem kilo lättare än när han började spela pingis för ett år sedan.

 Glenn-Kenta 

Skribent: Glenn
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 073-502 57 84
E-post: This is a mailto link

Se all info