Hoppa till sidans innehåll

Klubbresan till Partille 2018

14 MAJ 2018 15:42
Anders Ylitalos avskedsturné!
  • Uppdaterad: 17 JUN 2018 14:37

Anders ville såklart ha med Hammarbys mest erfarna journalist(Svar på en vanlig fråga: Nej journalist är inte en skyddad titel så alla kan använda den) för att bevaka hans avskedsturné.

Som alla medelålders män som med glädje använder de resurser som naturen så frikostigt gett oss så tog jag(Mikael) så klart planet ner till Göteborg. Personalen var säkert nöjda med att servera en journalist från Hammarby. De andra i klubben fick åka bil och hade säkert trevligt under den fyra timmar långa bilfärden i fullpackade bilar.

Förlåt Calle vi borde ha cyklat dit! Vi lovar att göra det nästa gång.


Vad kan man säga om Göteborg? Mycket hemskheter visar det sig överraskande nog. Mer detaljer längst ner i texten....

En vanlig fråga på Hammarbys hemsida är om de flesta heter Glen i Göteborg. Jag kan bekräfta att så är fallet.

Dag 1


Bilarna åkte iväg klockan 07:00(!!!) på morgonen för att hinna till Liseberg så tidigt som möjligt. De var framme vid öppningen 11:00. De flesta av medlemmarna stannade till 20:00 på kvällen. Vissa var där till 22:00... Tur att fysträningen i Hammarby gett resultat så de små liven kunde åka berg-och-dal-bana massor av gånger utan att tröttna. Det blev ingen pingis under dagen för alla hade för roligt på Liseberg. Säkert ett minne för livet för vissa.

Det var inte så många äldre medlemmar (exklusive journalisten) som man kunde ha hoppats med på resan. Vi i Hammarby får jobba på det inför nästa års klubbresa. Med tanke på den berömda Hammarbyandan där alla kommer och stödjer sina lagkamrater vid seriematcher och tävlingar är jag säker på att min önskan kommer att uppfyllas!

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet var förvånansvärt bekvämt. Vi som hade ett rum för två(endast jag) fick en egen toa och ett rymligt rum. De andra fick tränga ihop sig när sex personer delade på mindre rum.


Finbesök


Även Spårvägens stjärnskott Marko Orre hade hört talats om resan och ville vara med. Ett gott betyg för Hammarby att ryktet har spridit sig!Om han bara hade vetat... (Detaljer längst ner i texten).

Dag 2


Äntligen dags för pingis!

Kampen mellan kassörerna

En av klubbens stöttepelare Fredrik Kjellander och den nuvarande kassören Robban "Kantbollen" Johansson ställde upp i samma klass. Det märktes direkt att det var mycket prestige mellan dessa två herrar. Det behövs knappt nämnas att ha titeln som den kassör som gjort bäst ifrån sig i Partille är eftertraktat.

Robban har en avig stil med välplacerade vänsterslag som motståndarna har mycket problem med att läsa.
Fredrik Kjellander attackerar bra med ganska hårda raka slag.
Båda två ska ha en eloge för att ha producerat stora talanger till klubben.

Robban gick vidare från gruppspelet på seträkning med en vunnen match medans Fredrik vann två matcher och gick vidare. De hamnade på olika sidor av slutspelsträdet vilket bådade gott för ett finalmöte..
Båda tog sig till kvarten där de hade två jämna matcher men båda segrade! Robban avslutade med fyra kantbollar i sin match och var nöjd med precisionen som han hade fått inspiration till från undertecknad(Smart Robban!).

Fredrik Kjellander vann sin semifinal och vi var alla spända över det väntande finalmötet mellan de två kassörerna. Tyvärr visade det sig att Robban överraskande nog förlorade sin semifinal!

Fredrik gick alltså längst i klassen men tyvärr så fick vi inte se mötet mellan dessa två Hammarby-profiler, vilket publiken naturligtvis så gärna ville se. Det kändes som en teaser inför ett framtida möte mellan dessa kämpar som vi kommer att få betala dyra biljetter för att kunna avnjuta. De har åtminstone fått mig att vilja köpa biljett för vilken kostnad som helst!

Max 1000p fre
Silver: Fredrik Kjellander
Brons: Roberth Johansson


Max 2000p fre

Brons: Henry Majdalani

Pojksingel 12 fre
Brons: William Hoang

Damjuniorsingel 17 fre
Guld: Linnea Johansson
Spännande klass där alla(tre) deltagare vann varsin match. Linnea lyckades ta hem guldet på bollräkning med endast fyra bollars marginal! Bra att Linnea kämpade på varje boll. Fokus!


Pojksingel 10 fre
Guld: Axel Stjernqvist 
Bra Axel! En ganska trevlig ung man som dock hade synpunkter på skribentens uttal av Partille vilket redan är perfekt.


Hjälten

Max 750p fre
Michael Knutsson(Den andra Micke) har en säker stil där det pratades mycket om stundande bollräkning bland publiken. Forehands attackerna från Micke var dock inte att leka med när de överraskande nog kom fram i matcherna.

Micke tog sig till final genom flera väldigt långa matcher och där väntade Ville Tranälv från Partille BTK. Det var en jämn tillställning som tog sig till femte set.

Vid ställningen 10-9 i femte hände det som inte fick hända...
Vår hjälte fick problem med sitt knä! Han tog då rutinerat nog en timeout för att samla sina sista krafter.

Det var tal om att ge WO men han behövde ju bara vinna en boll till! Han kämpade sig långsamt fram till bordet...
Han fick coachingtipset att avgöra direkt på serven för han kunde knappt ens stå upp.

Micke servar och motståndaren får tillbaka bollen! Vi i publiken trodde att det nu var kört men  Micke lyckas krampaktigt skära tillbaka bollen två gånger och Ville missar!

Han hade lyckats kämpa till sig sista bollen!

Applåderna i hallen var öronbedövande och känslan att vi på något sätt hamnat i en amerikansk sportfilm var påtaglig.

Här får allas vår hjälte sitt pris:

 

Den nu berömda Hammarbyandan gjorde att stödet för varje Hammarbyspelare var magnifikt. Ungdomarna i Hammarby vet verkligen hur man skapar en pingisfest! Jag vill personligen tacka för allt stöd! Tack.

Kvällen

Ungdomarna lekte med nån burk/burken enligt egna ord. Undertecknad var sorgligt nog inte inbjuden så detaljer saknas.
De höll sig i alla fall undan.Dag 3

Undertecknad vaknade runt 07:30 vilket redan det är en hemsk tid men det visade sig att frukosten inte ens var uppdukad för Hammarbys stjärnjournalist. Frukosten serverades(antar jag?) bara mellan 06:30 - 07:00. Att någon skulle vara uppe vid den tidpunkten verkar mycket osannolikt.

Damjuniorsingel 17 lör
Guld - Linnea Johansson.
Linnea har nerver av stål enligt en imponerad prisutdelare. Hon har börjat spela bättre mot långnabb och kämpade faktiskt på ganska bra. Hon är som bäst när hon är lite irriterad vilket är tur det...Linnea var vänlig och titta mot kameran nästa gång!

Herrjuniorsingel 17 lör
Brons - Ragnar Lagerbäck.Ragge titta mot pressen! En viktig läxa inför framtiden. Det märks att det behövs mer medieträning för ungdomarna.

Pojksingel 13 lör
Brons - William Hoang
Brons - Hector Byström

Damsingel Öppen lör
Silver - Linnea Johansson
Brons - Selma Inde

Flicksingel 10 lör
Guld - Elma Ylitalo.
Elma som fick bra träning mot smart/snyggt nabbspel fortsätter att vinna sina klasser!Pojksingel 10 lör
Silver - Axel Stjernqvist
Brons - Hugo Ekman

Äntligen fick vi en bild på Hugo Ekman(till höger) som säkerligen kommer att ha en ljus framtid inom pingisen.

Pojksingel 15 lör
Guld - Henry Majdalani

Favoriterna borta

Dagen avslutades med familjedubbeln. Den stora favoriten Mikael Andersson med partner hade säkerligen vunnit men kunde inte vara med.

Mer detaljer längst ner i texten...


Hemresan


När klasserna var färdigspelade på lördagen i vissa fall så sent som 20:00 tyckte de flesta att en bilfärd på några timmar under natten skulle passa utmärkt som en rolig avslutning på äventyret.


Anders


Undertecknad tyckte sig se en tår i Anders öga under tävlingen.. Som tur var fick han den bästa kebabtallriken någonsin på det närliggande haket. Anders tar tacksamt emot gåvor och avskedshälsningar från alla medlemmar under veckorna som kommer. Var noga med att ställa er i kö vid hans träningar så att alla får sin chans att tacka Anders! Jag misstänker att det kan bli fullt men alla kommer att få sin chans.

 

 

Gangsterhålan Partille

Fem glada spelare åkte ner till det lokala köpcentrumet för att handla lite mat(från hela kostcirkeln såklart). Vi var borta ungefär 15 minuter och synen som möter oss när vi kommer tillbaka:


När man ringer polisen för att anmäla brottet går det inte att komma fram. Det är för många framför i kön som har blivit utsatta för brott. Tydligen en vanlig kväll i Partille...
Vi har nu fått svaret på varför vi har så många Göteborgare i klubben, de flydde smart nog ifrån brottslingarnas paradis...


Ovärderliga nabbracket som har flera års smuts på sig för att göra så konstiga skruvar som möjligt försvann.

Vi klarade oss i alla fall med livet i behåll även fast vi märkte att världen där ute är farligare än vad man kan tro...

Skönt att vara hemma i trygga lilla Stockholm igen!

Skribent: Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 073-502 57 84
E-post: This is a mailto link

Se all info