Hoppa till sidans innehåll

Hammarbytjejer i Luxemburg

11 JUN 2018 22:33
  • Skapad: 11 JUN 2018 22:33

I helgen åkte Moa och Linnea till Luxemburg tillsammans med tre killar från Ängby för att spela International Table Tennis Youth Championships of Luxembourg.

I denna tävling kan man säga man tävlar i både lag och singel på samma gång. Varje lag har en spelare i varje klass på både tjej- och pojksidan (mini cadet/2005, Cadet/2003, Junior 2000).
Totalt var det 18 lag med i årets upplaga. Flest lag var det från Tyskland och Luxemburg men även ett polskt lag och Portugals landslag.
Tävlingen inleds med att man dela in alla lag i två grupper. Alla i laget möter tjejen/killen från de andra lagen som spela samma klass. Under fredag och lördag spela tjejerna åtta matcher. När gruppspelet var klar så gick de sex bästa vidare från varje grupp till A-slutspel och de tre andra till B-slutspel.
I första steget i A-slutspelet spelas ett nytt gruppspel med sex spelare i varje grupp, tre spelare från båda grupperna. Här tog man med sig matchkvoten från första gruppspelet mot de andra två spelarna man mötte där. Här spelades därmed endast tre matcher.
När dessa matcher var spelade gick ettan och tvåan vidare för att spela semifinal och final medan de andra spelade placeringsmatcher mot spelaren som kom på samma placering i andra gruppen.

Så hur gick det då för Linnea och Moa? Moa som var på sin första internationella tävling hade det väldigt tufft mot de snabba tyskorna och hade inte riktigt marginalerna med sig.
Men Moa gick ändå vidare som sexa från första gruppspelet och gick till A-slutspel, vilket är jättebra. I nästa gruppspel kämpade Moa på jättebra, men som sagt, hade inte alls marginalerna med sig. Moa förlorade alla tre matcher med 3–2, två av dem med två bollar i skiljesetet.
Till slut hamnade Moa på en tolfte plats.

Linnea tog sig också till A-slutspel efter att ha gått vidare från första gruppspelet med 5–3 i kvot. Mellanrundan blev dock tuff, där förlorade hon två och vann en. Linneas sista match blev en match om placeringarna 7–8. Där förlorade Linnea mot en duktig polska och det blev en åttondeplats. I denna tävling hade Linnea mycket höga toppar, men också lite för djupa dalar för att kunna ta en topplacering.

Bland killarna gick det bäst för Alve Sjövold som blev femma i kadettklassen.

Coachens kommentar:
Mycket bra tävling för tjejerna med många tuffa matcher. När man tävlar ute i Europa är det ett mycket tuffare klimat än hemma i Sverige. Nästan alla skriker efter varje boll och coacherna pratar mellan varje boll, vilket man får göra på internationella tävlingar, dock inte i Sverige.
Även klassen på motståndet är mycket bättre på internationella tävlingar. Det är ju stor skillnad från svenska tävlingar och framförallt för tjejer, då det inte finns så många duktiga tjejer i Sverige.
Men jag tror Moa och Linnea lärde sig mycket på denna resa som de kommer ta sig med i sommarträningen och komma tillbaka ännu bättre i höst.

Nästa säsong hoppas jag att vi kan åka till Luxemburg igen, men då med ett helt Hammarbylag, för det är en mycket rolig tävling med många matcher och en fantastisk arena som man spelar i.

Tack för en rolig helg tjejer. Hoppas ni fick inspiration till att orkar träna stenhårt i sommar!
Tack även till Ängby för att vi fick följa med.

/Benny

Skribent: Mikael Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

foljosspafacebook200x62

 

Postadress:
Hammarby IF BTF - Bordtennis
C/o Johansson, Ralångsvägen 3 lgh 1002
12050 Årsta

Besöksadress:
Enskedehallen, Simlångsvägen 20
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0735025784
E-post: This is a mailto link

Se all info